Stäng fönster Göteborg kn, GÅRDSTEN 62:17 GÅRDSTEN

OMRÅDE
Området är beläget strax väster om Lövgärdets centrum i stadsdelen Gårdsten. I norr reser sig det skogsbeklädda Vättlefjäll, i söder löper Lövgärdesvägen och i väster finns ytterligare bostadshuskomplex. Bebyggelsen består av ett flertal gula lamellhus som klättrar i sluttningen mot centrumanläggningen. Gårdarna mellan byggnaderna är asfalterade och har några lådor med planteringar. Grönska skymtar i norr där skogen öppnar sig.

BYGGNADER
I mitten av de parallellställda lamellhusen löper ett gångstråk som leder från Lövgärdets centrum mot punkthusen i väst. Byggnaderna är uppförda på en prefabricerad ram av betongpelare och betongbalkar med fasadmaterial av brännlackerad aluminiumplåt. Det är loftgångshus med större utskjutande entrépartier och utanpåliggande öppna trapphus.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: brännlackerad aluminiumplåt
Fasadfärg: brandgul
Takform: pulpettaksliknande
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: utanpåliggande trapphus och loftgångar

Taket, som är pappklätt, har en säregen form som snarast påminner om ett pulpettaks. Vita fönsterband är oregelbundet placerade i fasadlivet och de utskjutande balkongerna har gula plåtfronter.