Stäng fönster Göteborg kn, GÅRDSTEN 62:17 GÅRDSTEN

OMRÅDE
Lövgärdets kyrka ligger i direkt anslutning till centrumanläggningen och skolan, mitt emellan norra och södra Lövgärdet i stadsdelen Gårdsten. Framför kyrkan breder en stensatt plats ut sig med ett fåtal träd och närmast kyrkan finns en enkel plantering. På platsen står ett specifikt utformat klocktorn i två våningar, uppförd av brun- och vitmålad träpanel. I väster avgränsas platsen av en terrasserad sluttning som för tankarna till en amfiteater.

BYGGNADER
Kyrkan är delvis spritputsad, delvis aluminiumklädd byggnad i två våningar med papptäckt plantak och gul plåtsarg längs fasadens övre del. I nordöstra hörnet av byggnaden reser sig en andra våning med vita fönster. Kyrkans stomme är av betong. Fasaderna är rosamålade och vid fasaden som vetter mot kyrkans uterum syns vita fönsterband. Entrédörren är av brun aluminium.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: spritputs, plåt
Fasadfärg: rosa
Takform: plantak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: i nordöstra hörnet har byggnaden en extra våning, vita fönster, brun aluminiumdörr

Norr om kyrkan ligger en envåningsbyggnad, uppförd med regelstomme och rödmålade träpanelfasader under ett sadeltak som är täckt med korrugerad eternit/plåt. Huset används som samlingslokal och kallas "Barnens hus".