Stäng fönster Göteborg kn, GÅRDSTEN 63:1 GÅRDSTEN

OMRÅDE
Området begränsas i norr av Lövgärdesvägen, i väster av ett större skogsparti som sträcker sig mot Göta älv, i öster av ett daghem och i söder av senare uppförd radhusbebyggelse. Bebyggelsen i området består av ett antal radhuslängor grupperade i en halvcirkel. Byggnaderna är placerade söder om Lövgärdesvägen, relativt högt på en bergsplatå i centrala delen av Lövgärdet. I områdets norra del ligger en större parkeringsanläggning. Mellan husen finns asfalterade gångstråk i olika riktningar och små förråd som även innehåller soprum. Längs med de asfalterade stråken finns bänkar och bord utplacerade.

BYGGNADER
Radhusen är byggda i suterräng, uppförda med en regelstomme i två våningar och krönta av ett platt papptäckt tak med plåtsarg. Radhusen vilar på en grund av spritputsad betong. Fasaden är draperad med stående röd träpanel och vita plåtdetaljer. Små rektangulära fönster är ordnade utmed ena fasadens långsida. Dörrarna är vita och liksom fönstren placerade i fasadlivet. Små skärmtak pryder entréerna och vid sidan om dessa finns små rabatter med blomsterplanteringar.

Stomme/konstruktion: träreglar
Fasad: träpanel
Fasadfärg: röd
Takform: plantak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: skärmtak ovan entréerna, rektangulära fönster, vita plåtdetaljer

Vid fasaderna som vetter mot Lövgärdesgatan finns större privata gårdar, dessa är inhägnade av höga vitmålade trästaket.