Stäng fönster Göteborg kn, GÅRDSTEN 58:1 GÅRDSTEN

OMRÅDE
Området är beläget i den sydöstra delen av Lövgärdet. Bebyggelsen består av lamellhus disponerade i syd-nordlig riktning. Området avgränsas i väster av Lövgärdesvägen, i norr av Lövgärdets centrumanläggning, i söder av Kummingatan och i öster av Vättlefjäll.

Bebyggelsen är placerad i flack terräng och består av sexton parallellställda lamellhus från tre till nio våningar. Gårdarna mellan byggnaderna präglas av standardiserade planteringar och lekanordningar med stora asfalterade partier.

Tvättstugorna har förlagts till mindre envåningshus på gårdarna och där finns också förvaringsrum för cyklar. Utefter Lövgärdesvägen i väster ligger två större parkeringsdäck uppförda av betong i flera våningar. Delar av de släta betongväggarna pryds av färgglada graffitimålningar.

BYGGNADER
Samtliga byggnader har en konstruktion bestående av bärande väggar av betong och fasader täckta av skivor med frilagd ballast.

Våningar: 3-9
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: skivor med frilagd ballast
Fasadfärg: beige-grå
Takform: sadeltak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: indragna och utskjutande balkonger, entréer med tunnvalvsformade skärmtak, bruna aluminiumdörrar

De flacka valmade sadeltaken har klätts med papp. Fönstren är vita och vissa har bröstningar av aluminium i olika kulörer. Vissa byggnader har indragna balkonger och andra har utskjutande. Fronterna är av plåt och av olika kulörer. Entréerna har försetts med tunnvalvsformade skärmtak av plåt och dörrarna är av brun aluminium.