Stäng fönster Göteborg kn, GÅRDSTEN 62:17 GÅRDSTEN

OMRÅDE
Nya Lövgärdsskolan är belägen vid Lövgärdets centrum i stadsdelen Gårdsten. I norr och öst avgränsas området av Vättlefjällsskogarna , i söder av affärsanläggningen och i väster av kyrkan. Entrén ligger i söderfasaden.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av en långsträckt skolbyggnad uppförd i två våningar med klinkerklädd bottenvåning. Första våningen har en fasadtäckning av infärgad betongsten och vita aluminiumfönster. Taket har en sadelform med kraftigt utskjutande taksprång och är täckt med papp. Byggnadens stomme är av betong. Huvudentrén är belägen i ett utskjutande uppglasat vindfång.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: klinker, betongsten
Fasadfärg: varierande pastellfärger
Takform: sadeltak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: entrén i utskjutande uppglasat vindfång

Skolan har sannolikt genomgått en större renovering och ombyggnad någon gång under senare delen av 1980- eller 1990-talen då byggnaden fick sitt nuvarande utseende.