Stäng fönster Göteborg kn, GÅRDSTEN 3:7 GÅRDSTEN

OMRÅDE
Området är beläget i mellersta delen av stadsdelen Gårdsten. Bebyggelsen består av daghemmet Timjandalen och avgränsas i söder av Islamska skolan, i väster av livsmedelsbutik, i norr och öster av bostadsområdet mellan Timjan- och Saffransgatan.

BYGGNADER
Daghemmet är en långsträckt byggnad orienterad i öst-västlig riktning, uppförd på regelstomme med fasader klädda i röd stående träpanel. Byggnaden kröns av ett sadeltak med bruna betongpannor. Enligt bygglovhandlingarna täcktes taket ursprungligen av korrugerad eternit. Över fasaden som vetter mot syd, finns ett arkadtak som sträcker sig längs hela byggnaden.

Stomme/konstruktion: regelverk
Fasad: träpanel
Fasadfärg: röd
Takform: sadeltak
Takmaterial: betongpannor
Utvändiga detaljer: -

Gården närmast daghemmet består mest av asfalt och betong, men där finns även några planteringar och ett par sandlådor. Annars finns det ett större grönområde sydöst om byggnaden. Området är omgärdat av ett högt buskage.