Stäng fönster Göteborg kn, GÅRDSTEN 2:1 GÅRDSTEN

OMRÅDE
Området har avgränsats till en liten och centralt belägen byggnad som idag inrymmer en livsmedelsbutik. I söder ligger före detta Römosseskolan, idag Islamsk skola, i väst är Timjansgatan, i norr en parkeringsplats och i öst ett daghem.

BYGGNADER
Affärslokalen är uppförd i en våning med en bärande stomme bestående av rektangulära rörpelare av stål. Fasaderna är täckta med röd stående träpanel. Byggnaden vilar på en delvis svartmålad betongsockel, i övrigt frilagd ballast med konstnärliga reliefer. Taket som vilar på stålbalkar, är flackt och täckt med papp. En sarg av plåt löper runt byggnadens takfot.

Stomme/konstruktion: stål
Fasad: träpanel
Fasadfärg: röd
Takform: plantak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: reliefkonstverk på sydvästra gaveln

Den sydvästra gaveln är täckt av vit puts med tydliga reliefmönster föreställande naivistiska djur och växter. Längs med entréfasaden, som vetter mot syd, löper ett arkadtak.