Stäng fönster Göteborg kn, GÅRDSTEN 11:1 GÅRDSTEN

OMRÅDE
Området är beläget i södra delen av Gårdsten. Bebyggelsen består av en låg- och mellanstadieskola. Det är en typskola utformad av dåvarande Skolöverstyrelsen. Skolan avgränsas i syd av ett grönt oexploaterat område mot bergskanten. I väst och öst består det av flerbostadshus och i norr av ett strövområde som binder samman bebyggelsen på Gårdstensberget. Skolområdet är placerat i en dalgång med ganska kuperad terräng. Den omedelbara omgivningen består av stora gräsmattor, skogsdungar och sluttningar. Intill skolbyggnaderna finns lekplatser och en större grusplan.

BYGGNADER
Långmosseskolan består av fyra olika byggnader, alla uppförda med en regelstomme i en våning. Byggnaderna kröns av plana tak klädda med asfaltpapp. Exteriören består av stående träpanel med vita fönsterband placerade i fasadlivet. Fasaderna är rödmålade förutom på den nordligast belägna byggnaden som är gul. Byggnaderna karaktäriseras av synligt utkragade bjälklag och utskjutande taksprång. En byggnad (den gula) är belägen en bit ifrån övrig bebyggelse och har ett svagt lutande pulpettak.

Stomme/konstruktion: träregelverk
Fasad: stående locklistpanel