Stäng fönster Göteborg kn, GÅRDSTEN 8:1 GÅRDSTEN

OMRÅDE
Området består av ett daghem och är beläget i sydöstra utkanten av stadsdelen Gårdsten. Det avgränsas i väst och i norr av Salviagatan, i ost av Gårdstensvägen och i syd av ett tämligen stort oexploaterat område.

BYGGNADER
Daghemmet är en mycket långsträckt byggnad med flackt papptäckt sadeltak. Fasaden består av gul stående locklistpanel i trä med vita fönsterpartier som är regelbundet placerade i fasadlivet. Entréerna kröns av små skärmtak. I anslutning till entréerna har man placerat små förrådsbyggnader. Stommen består av ett regelverk i trä.

Bakom fasaden som vetter mot syd finns en större gård där man anlagt sandlådor och andra små lekanordningar. Förutom detta finns där ett mindre otuktat grönområde som omgärdas av ett relativt högt trästaket.

Stomme/konstruktion: träregelverk
Fasad: stående locklistpanel