Stäng fönster Göteborg kn, GÅRDSTEN 6:3 GÅRDSTEN

OMRÅDE
Området är beläget i östra Gårdstens mittersta del, i ett stort bostadsområde och utgör Gårdstens administrativa och kommersiella centrum. Centrat avgränsas i öster av Gårdstensvägen, i väster av ett stort grönområde kallat Dalen och i söder och norr av flerbostadshusen vid Muskotgatan.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av två parallellställda huskroppar som skapar ett mindre torg. I öster, framför butiksbyggnaden, ligger en större platsbildning med flaggstänger, cykelställ och busshållplats. Butiksbyggnaden, som är uppförd i en våning, inrymmer livsmedelsbutik, kiosk, frisör och gatukök. Den har en konstruktion av stålpelare och fasaden är klädd med locklistpanel samt betongelement med frilagd ballast. På fasaden finns också bröstningsfält av aluminiumplåt. Taket är plant och täckt av papp och korrugerad plåt. Byggnaden är genomgående med entréer både mot öst och väst.

Den västra byggnaden ligger i suterräng och är uppförd av betong i tre våningar. Den inrymmer både bostäder, kontor och gemensamhetslokaler. Fasaden består av elementskivor med frilagd dansk sjösten och det flacka sadeltaket är täckt av papp.

Våningar: 1-3
Stomme/konstruktion: stålpelare, betong