Stäng fönster Stockholm kn, FÄLTÖVERSTEN 7 FÄLTÖVERSTEN

Beskrivning
Fastigheterna Fältöversten 7 och 8 utgör ett kvartersstort komplex med bostäder kring de stora underbyggda gårdarna. Bv. utgörs av ett stort inomhuscentrum, Fältöversten, med affärer, bank, post, apotek, bibliotek, restaurang, systembolag, servicecentral, samlingslokaler mm samt direkt nedgång till tunnelbanan. Husen är av varierande höjd, 7-9 vån.

Tomten, som ända från början av 1900-talet och fram till omkring 1970 var fylld av diverse verkstadsbyggnader, garage, skjul, vedupplag mm, kallades allmänt för "Gropen".

Uppgifter hämtade från; Östermalm III, Byggnadsinventering, Stockholms Stadsmuseum (1986)

För eventuell beskrivning se under Dokument.

Inventeringsblanketterna är organiserade per kvarter efter fastighetsbeteckning i en gemensam PDF. Använd pilsymbolen för att bläddra fram önskad inventeringsblankett. Observera! På inventeringsblanketten anges fastighetsbeteckning vid inventeringstillfället.

I Bebyggelseregistret ingår fastighetsbeteckningen i anläggningsnamnet och byggnadsbeteckningen. Ev. f.d. fastighetsbeteckning anges under anläggnings- eller byggnadshistorik.