Stäng fönster Stockholm kn, KRUBBAN 18

Beskrivning
Sammanslagning av f.d. Krubban 17 och Krubban 18. Krubban 18 hus 1A, 2, 3, 4, 7, 13 och 14 är statligt byggnadsminne. Del av Krubban 17 är f.d. Oxenstiernska malmgården. Krubban 18 är Historiska museet och f.d. kasernbyggnader för Livgardet till häst som vid inventeringstillfället inrymde kontors- och förrådslokaler för Vitterhetsakademien och Riksantikvarieämbetet. Bensinstation från 1955 riven 1977. Hus 5, 6, 9, 10, 11 och 12 finns inte med i inventeringen från 1973.

För eventuell beskrivning se under Dokument.

Inventeringsblanketterna är organiserade per kvarter efter fastighetsbeteckning i en gemensam PDF. Använd pilsymbolen för att bläddra fram önskad inventeringsblankett. Observera! På inventeringsblanketten anges fastighetsbeteckning vid inventeringstillfället.

I Bebyggelseregistret ingår fastighetsbeteckningen i anläggningsnamnet och byggnadsbeteckningen. Ev. f.d. fastighetsbeteckning anges under anläggnings- eller byggnadshistorik.