Stäng fönster Stockholm kn, ROSLAGSBANAN 30 ÖSTRA STATION

Beskrivning
Östra Station. Stationshuset öppnade den 7 oktober 1932 och ersatte därmed ett provisorium i trä från 1885. Penningbrist hade ursprungligen förhindrat ett större projekt av sten ritat av bröderna Kumlien. Det nya stationshuset finansierades genom styckning och försäljning av 17 byggnadstomter (kv. Roslagsbanan 1-17) längs Valhallavägen och Drottning Kristinas väg. Stationshuset avsågs till en början kläs med fasadtegel, vilket snart ändrades till puts.

För eventuell beskrivning se under Dokument.

Inventeringsblanketterna är organiserade per kvarter efter fastighetsbeteckning i en gemensam PDF. Använd pilsymbolen för att bläddra fram önskad inventeringsblankett. Observera! På inventeringsblanketten anges fastighetsbeteckning vid inventeringstillfället.

I Bebyggelseregistret ingår fastighetsbeteckningen i anläggningsnamnet och byggnadsbeteckningen. Ev. f.d. fastighetsbeteckning anges under anläggnings- eller byggnadshistorik.