Stäng fönster Stockholm kn, ORREN 2

Beskrivning
Fastigheten "Hemtrefnad" uppfördes som "ett ändamålsenligt hem för bildade självförsörjande kvinnor i hufvudstaden." Utöver ett 90-tal mindre, men fullt utrustade lägenheter, fanns det städservice genom de inom byggnaden boende städerskorna. Genom att bli medlem i Hemtrefnads hushållsaktiebolag fick man även frukost och middag serverad i två stora matsalar. Se artiklar i "Idun" (nov 1906, dec 1909), "Stockholms Dagblad" (4/3 1906) samt "Sv D" (19/3 1909).

För eventuell beskrivning se under Dokument.

Inventeringsblanketterna är organiserade per kvarter efter fastighetsbeteckning i en gemensam PDF. Använd pilsymbolen för att bläddra fram önskad inventeringsblankett. Observera! På inventeringsblanketten anges fastighetsbeteckning vid inventeringstillfället.

I Bebyggelseregistret ingår fastighetsbeteckningen i anläggningsnamnet och byggnadsbeteckningen. Ev. f.d. fastighetsbeteckning anges under anläggnings- eller byggnadshistorik.