Stäng fönster Stockholm kn, LÖVHOLMEN 12

Beskrivning
Beckers gamla anläggning omfattar fastigheterna Lövholmen 12 och 16 och är belägen i den nordvästra utkanten av Lövholmen. I nordväst avgränsas anläggningen av Liljeholmsviken och i söder av Lövholmsvägen och Lövholmsgränd. Öster om anläggningen ligger Kolsyrefabriken och Cementa. Marken är asfalterad och fabriksanläggningen inhägnas av olika typer av staket och stängsel, främst gunnebostängsel. Avgränsningen mot Lövholmsvägen utgörs delvis av en betongmur. Mellan Lövholmen 16 och Lövholmen 13 löper en äldre mur. Några få planteringar finns på området, bland annat vid den gamla Nitrolackfabriken och ångpannecentralen. I området finns flera olika fabriks- och kontorsbyggnader uppförda under perioden 1889 till 1964. Samtliga byggnader har genomgått olika grader av förändringar.