Stäng fönster Dals-Ed kn, BERGSLÄTT 1:19

Beskrivning
Bostadsfastighet belägen vid villaområdet Bergslätt i Eds västra delar. Området består huvudsakligen av villor från 1970-talet med enstaka insprängda boningshus från 1900-talets början. Hörntomten kantas av en nyligen tillverkad gärdesgård av trä samt skog åt söder och öster. På fastigheten finns ett litet panelklätt boningshus i 1½ plan med källare, brutet tak och liten glasveranda, samt en uthuslänga med vedbod, brygghus och avträde. Bostadshuset uppfördes omkring år 1928-29 av Albin Andersson från Äng. Det har ett kulturhistoriskt värde då det ursprungliga utseendet och flertalet originaldetaljer bevarats väl. Även det enkla uthuset har ett visst värde då det vittnar om tiden då det varken fanns rinnande vatten eller elektricitet inomhus. Fastigheten ligger inom område av riksintresse för kulturmiljövården.