Stäng fönster Stockholm kn, HERBARIET 3 NYBODADEPÅN

Beskrivning
Spårvagnshall från mitten av 1940-talet som byggts om till skötsel- och uppställningshallar för bussar och tunnelbanevagnar. Den ursprungliga spårvagnshallen har byggts till i flera etapper, bl a med en sporthall. Inom anläggningen finns även ett delvis rivet stationshus från mitten av 1940-talet, ett skjul med pulpettak och fasader täckta med svart och grön trapetskorrugerad plåt, ett antal skärmtak av trapetskorrugerad plåt samt ett äldre skjul med sadeltak och fasader täckta med grönmålad sinuskorrugerad plåt. Intill skjulet finns en perrong av trä. Inom anläggningen finns ytterligare fyra byggnader för tvätt, sanering, skötsel och uppställning av bussar, tunnelbanevagnar och arbetsfordon, uppförda efter 1990.

Anläggningen nås via en betongbro i sydväst. Marken inom anläggningen är plan och stora ytor täcks av järnvägsspår för tunnelbanevagnarna. Övriga ytor är asfalterade och här finns parkeringsplatser för bilar och bussar. Anläggningen är inhägnad med ett stängsel.