Stäng fönster Stockholm kn, STORA KATRINEBERG 16

Beskrivning
Stor postmodernistisk verksamhetsanläggning med kontor, konferenslokaler med mera i norra Liljeholmen, ett stenkast väster om Liljeholmsbron. Anläggningen uppfördes på 1980-talet, på en rad avrivna industritomter kring den gamla 1700-talsherrgården Stora Katrineberg.

Runtom finns asfalterade trottoarer, utmed Mejerivägen och Liljeholmsstranden i väster respektive norr finns parkeringsplatser.

Anläggningen sluter sig kring en stor, ambitiöst anlagd och lummig, innergård, som har gräsmattor med planterade träd och buskar, bersåer med sittplatser med mera. Gångvägar, anlagda platsbildningar osv ofta lagda med rött marktegel, ofta med friser i smågatsten eller betongplattor. Gårdens södra del är belägen på högre mark, nivåskillnaden hanteras av en formgiven betongmur och trappa. Den norra delen av gården är delvis underbyggd med garage. Till innergården tar man sig från norr, väster och öster via tre stora portiker i bottenvåningen på hus 7, 8 och 10.