Stäng fönster Stockholm kn, FÄRGERIET 4

Beskrivning
Stadsmissionens folkskola om tre våningar med souterräng, uppförd 1937/40 för Stockholms stadsmission efter ritningar av Natanael Karlsson (hus 2) med tillbyggnad om två våningar från 1972 mot Lövholmsvägen (hus 1). Byggnaderna karaktäriseras av korrugerade plåtfasader, uppförda i vinkel och sammanlänkade med uppglasat trapphus. Anläggningen har fått en indragen placering med gräsplanterad förgårdsmark mot baksidan finns lastkajer i betong och marken är asfalterad. Ursprungligen användes byggnaderna för industrihem med verkstäder och bostäder. F.d. verkstadslokaler och bostäder är ombyggda till undervisningslokaler och personalutrymmen. Husens ursprungliga karaktärer har förändrats genom flera inre ombyggnader samt utbyte av fasadmaterial till gul korrugerad plåt (hus 2) ursprungligen var byggnaden putsad. Söder om Industrihemsbyggnaden (hus 2) finns ett förråd/kallager om en våning med pulpettak som uppfördes 1974. Kv Färgeriet 7 är avriven och utgörs av en grusad plan. Tomten avgränsas av Lövholmsvägen i sydost, Tekantsvägen i söder och Lövholmsgränd i nordost. Tidigare bebyggelse revs 1994 och platsen användes för bilparkering. Längs Trekantsvägen löper ett lågt räcke av tryckt virke på järnstolpar. Planterade lövträd inramar platsen.