Stäng fönster Trollhättan kn, GETEN 11 TINGVALLAHALLEN

Beskrivning
Tingvallahallen är placerad i Tingvalla industriområde, ett stadsnära industriområde beläget i närheten av järnvägen. Miljön karakteriseras av ett konglomerat av byggnader placerade på små tomter tätt intill varandra. Idrottshallens nordvästra fasad ligger inpå Trollhätteglass gamla fabrikslokaler och är därför nästan helt skymd.
Byggnaden är uppförd i två våningar med källarvåning, på byggnadens sydvästra gavel finns en fristående entrébyggnad uppförd i två våningar placerad diktan mot byggnadens nordvästra fasad. Anläggningen inrymmer Caparol färghandels butik i bottenvåningen och i den övre idrottshall som förvaltas av Trollhättans badmintonklubb. I byggnaden finns även omklädningsrum, läktare, vaktmästarbostad och kontor.
Byggnaden karakteriserad av den mäktiga röda tegelfasaden och det välvda taket. På fasaderna blir byggnadens konstruktion synlig i form av tegelmurade pelarband. Fasaden har en sparsam fönstersättning. De gamla verkstadslokalerna i bottenplan får ljus genom större kvadratiska fönster placerade i par om två med två rektangulära öppningsbara överljus. Några av dessa har senare ändrat utseende när nya verksamheter bland annat tagit upp nya dörrpartier. Grönmålade tvåluftsfönster markerar kontor och lägenhet på byggnadens norra del. Det bågformade taket är klätt med svart takpapp och lanterninerna som vid uppförandet gav ljus till idrottshallen, är igensatta av masonitskivor. Grönmålade vindskivor förstärker takets karakteristiska form.
Inventerad av Astrid Bäckman, bebyggelseantikvarie Västarvet, i samband med projektet Moderna Monument, 2013.