Stäng fönster Kungälv kn, FONTIN 1:4 NORDISKA FOLKHÖGSKOLAN

Beskrivning
Anläggningen är beläget högst upp på Fontinberg i Kungälv med vidsträckt utsikt åt sydväst och Bohus fästning. Bebyggelsen utgörs av skolbyggnaden med expediten och lärosalar i ett plan med sammanbyggd aula, en byggnad innehållande teater och gymnastiksal samt ett stort antal hus i ett plan innehållande bostad för skolans personal samt elever. Byggnaderna har givits en genomtänkt placering i terrängen och med hänsyn tagen till utsikten över Göta Älv. I anläggningen finns en äldre allmogebyggnad hitflyttad från Småland samt en konferenslokal. Byggnaderna är, med undantag för de två senare nämnda uppförda med ett konsekvent formspråk med platta eller mycket svagt lutande sadeltak, fasader av vitt sandstenstegel samt takfoten iklädd i brun panel på förvandring.