Stäng fönster Trollhättan kn, ODEN 7 ODENHUSET

Beskrivning
Odengallerian är Trollhättans största handelscentrum i stadskärnan och invigdes år 1976. Gallerian byggdes eftersom dåvarande Konsum och enskilda handlare ville ha nya lokaler mitt i centrum. Flera befintliga byggnader i kvarteret revs för att bereda plats åt det då toppmoderna handelspalatset, något som fick mycket kritik ifrån såväl politiskt håll som allmänheten. Trots byggandet av det externa köpcentrat Överby i slutet av 1980-talet har Odengallerian alltjämt lyckats behålla sin funktion som handelscentrum i Trollhättan.

Byggnaden har genomgått vissa renoveringar sedan uppförandet, varav de flesta interiört. Planlösningen är dock relativt oförändrad. Exteriörens glasade parti har delvis bytts ut mot färgat glas, men partiet med tegelfasad och aluminiumplåt i tidstypisk färgsättning har bevarats.