Stäng fönster Uddevalla kn, SINCLAIR 12

Beskrivning
Byggnaden är centralt belägen och uppfördes ursprungligen som konfektionsindustri år 1949 för företaget Schwartzman & Nordström. Tidigare fanns på fastigheten en tändsticksfabrik. Planerna på att bygga ny fabrik hade funnits länge, och företaget hade redan varit aktivt i över 40 år, och tillverkade kläder av märket "Tiger". Av denna anledning kallas anläggningen även "Tigerfabriken". Varumärket finns kvar än idag under namnet "Tiger of Sweden".

Industriverksamheten i fabriken lades ner år 1991, och idag används vissa av lokalerna för gymnasium och högskola. Trots att byggnaden genomgått viss ombyggnation är den ett relativt välbevarat exempel på modernismens industriarkitektur med stram fasadutformning och material såsom gult tegel och falsad plåt.