Stäng fönster Lidingö kn, LIDINGÖ 5:69 M.FL. BULLERBACKSHUSEN

Historik
I kvarteret Bullerbacken finns ett så kallat "trisshus", en huslänga som rymmer tre separata enfamiljsbostäder. Trisshuset är ritat av arkitekten J J:son Gate 1909. Byggnaden är utförd i en för Gate typisk blandstil med drag av både nationalromantik och amerikansk villastil.

Trisshuset är uppfört i två våningar med inredd vind. Bottenvåningen är vitmenad medan övervåningen är panelad med brunlaserad stockpanel. Det enkla sadeltaket är täckt med tvåkupigt, rött tegel. Snickerierna är grön- eller brunmålade.

Motivering
Trisshusen vid Bullerbacksstigen, som av sin samtid blev mycket uppmärksammade, har bevarat sin karaktär.