Stäng fönster Sala kn, GARVAREN 2

Historik
På tomten låg tidigare Wedinska gården som var en bergsmansgård. Följande hus fanns på tomten vid början av 1920-talet: a) boningshus i två våningar vid gatulinjen innehållande kök och två mindre rum i bottenvåningen och tre små rum, varav ett oinrett i övervåningen; b) brygghus och bryggkammare i ett litet hus inåt gården i vinkel med det förra. I brygghuset fanns inmurad en brännvinspanna om 50 kannors rymd jämte hatt och kylare-redskap av koppar. Denna panna fanns ej kvar på 1920-talet; c) uthus inne på tomten med ladugård och bod med foderskulle. På 1920-talet hade husen till det yttre genomgått en väsentlig förvandling. Före denna hade de varit utan yttre beklädnad samt täckta med enkla brädtak.
Vid inventeringstillfället ingår tomten i restaurangrörelsen på grannfastigheten Garvaren 1. Inga fasta byggnader finns med marken är belagd med trätrall och markiser finns uppsatta.