Stäng fönster Sala kn, BERGWERDIEN 7

Historik
1884 byggs byggnad 2. År 1888 var gården helt kringbyggd av allehanda byggnader. 1904 lämnar Erl. Larsson in vattenanmälan, i den omnämns 11 rum varav 6 boningsrum, 4 kök, 1 tvättstuga och ett oeldat butiksrum. 1909 nybyggs byggnad 1A och 1B. Ritningsförslag till nybyggnad gjordes av Fredr. Eriksson. Enligt ritning skulle byggnaden innehålla tvättstuga och källare i betong. Byggnad 1B skulle innehålla vedbodar och avträden. Byggnad 2 tillbyggs 1909 med ett trapphus. Trapphuset har två ingångar. Då tillhörde anläggningen C.J.Ahlberg. 1911 insätts 2 vattenklosetter av Axel Ågren. 1944 installeras badrum på andra våningen (okänt i vilken byggnad). 1957 installerades ett badrum i byggnad 2. Ägare var då B.Thelin, entreprenör Sala Rör. I byggnad 1B installeras sanitär installation för bad och tvätt (okänt år). På ritningar finns uppgifter om att byggnad 2, nedre botten, sydvästra delen innehållit en tandläkarmottagning (1956). Ägare då var Berta Thelin. 1967 anordnades garage i f.d. avträdesutrymmet i byggnad 1B, året efter byttes fönster i byggnad 1A och badrum installerades i byggnad 1B, vägg i vägg med byggnad 1A. Förändringsritningarna gjordes av H.Lagerkvist 2006 förses anläggningen med ett manshögt avgränsande plank mot Magasinsgatan.