Stäng fönster Sala kn, RÅDHUSET 19

Historik
I början av 1900-talet inköptes Wrangelska av E.A Eriksson som planerade ett palatsliknande hus, se Carl Gustaf Erikssons ritning och bygglov nr 32/1902. Det skulle sträcka sig som ett hörnhus över hela tomten. Detta bygge blev aldrig av. I stället uppfördes mot Rådhusgatan ett litet hus där övervåningen inreddes till ateljé för sonen, fotograf Axel Eriksson. (ingår idag i husnr 1) Bottenvåningen innehöll butikslokaler, först P.W. Östs tapetserar- och möbelaffär, sedan Hanna M. Sjöbergs bosättningsaffär. Från 1913 inhyste byggnaden Leonard Ahlströms järnhandel. År 1922 inköptes Rådhusgatan 3. Rörelsen utvidgades och ett nytt gårdsmagasin byggdes. En ny lagerlokal inhystes år 1938 på tomten tvärs över gatan, i kvarteret Borgmästaren. År 1947 sammanbands butikslokalerna på tomten Rådhuset 19 med gårdshuset genom en tillbyggnad.