Stäng fönster Sala kn, BOKAREN 9

Historik
Anläggningen är omnämnd i brandförsäkringshandlingar från 1858 som hus i timmer med 3 rum och 1 kök i nedre botten samt 3 rum och förstuga på våning 2. Ägare var då Gustafwa Öfwerland kakelugnsmakaränka. Cirka år 1900 ägdes tomten av Missionsföreningen och innehöll lokaler för deras verksamhet. 1916 gjordes en tillbyggnad av byggnaden (troligen breddas byggnaden) av AJ Svedberg. I samband med detta görs en vatten och avloppsanmälan av CA Forsntedt (ägare). Ingreppet utförs av A.B. Ågrens mek. Verkstad, Sala. 1916 Byggs också byggnad 2A som tvättstuga. 1927 byggs ny tvättstuga (byggnad 2C) som har tvättstuga i källaren och vedbod i markplan. Gamla tvättstugan byggs då om till bostadshus med 2 kök och 1 vattenclosett. 1927 görs verandan om till trapphus. Ytterligare en VA-anmälan görs, då har anläggningen 2 kök, 5 vattenclosetter och en tvättstuga. Utförare denna gång är R.Åkerblom. Boningshuset har 1927 2 kök (troligen även på övervåningen). 1975 byggs plank runt anläggningen. Samma år byggs garaget om (byggnad 2B) okänt när det nybyggdes. 2006 görs en tillbyggnad och ändring av konstruktion och planlösning av enbostadshus (detta avser troligen byggnad 2 a,b,c).