Stäng fönster Sala kn, LÖPAREN 8

Historik
På 1901 års stadskarta kallas anläggningen Torsborg. Troligen hörde jord till det bostadshus som finns placerat i mitten på tomtens övre halva. Även ett uthus finns utsatt på kartan. KF beslöt år 1944 att starta konfektionsindustri i Sala. Gysingegården hyrdes under tre år. I början av 1945 beslöt staden att sälja en del av Thorsonska jorden vid Kålgårdsgatan till Slitman. Den första av tre sysalar togs i bruk i juli 1947. Arbetskläder dominerade produktionen. Fabriken byggdes till i omgångar. 1997 revs alla industribyggnader på tomten utom delar av en på nordöstra delen av tomten. (enligt sagesman ska den kvarvarande delen varit sysalar) Denna har sedan byggts om och till och används som varuhus för olika affärskedjor, nu senast Coop.