Stäng fönster Sala kn, BLYET 7

Historik
Tomten inköptes för att bygga nya lokaler åt Sala Allehanda. Husnr 1b innehöll den ursprungliga delen av verksamheten. Den innefattade redaktion, expedition, tryckeri, sätteri, lägenhet för redaktören samt ytterligare en lägenhet och slutligen en vind med papperslager och arkiv. Genom åren har sedan tillbyggnader gjorts. På tomten fanns även ett uthus som innehöll bl a pappersbod, oljebod och magasin. Den 22 september 1902 utkom Sala Allehandas första nummer från det nya tryckeriet.
Ritning finns från år 1900 på uthusbyggnad för tryckeriet. Detta låg i vinkel på tomtens sydöstra hörn och innehöll toaletter, vedbod, pappersbodar samt källare i hörnet. En utbyggnad skedde år 1915. Uthuset fanns kvar på en översiktsplan från 1927, eventuellt något förlängt. På senare planer finns det inte med.