Stäng fönster Göteborg kn, KROKSLÄTT 103:2 JOHANNEBERGS MISSIONSKYRKA

Historik
Redan i slutet av 1800-talet förekom s k kristlig verksamhet i området, som närmast var att betrakta som landsbygd. Det fanns en söndagsskola och en bibelklass för flickor, och det hölls gudstjänster i en lokal kallad Kungsberg n:o 1. 1908 bildades Missionsföreningen i Burås, lokalen rustades upp och verksamheten blomstrade.
I trakten fanns även en ordenslokal där församlingen redan från början bedrivit en viss verksamhet. 1921 köpte församlingen in denna byggnad och byggde om den till missionshus, och den har sedan dess varit församlingens hem.
1933 gjordes en renovering och upprustning av kyrksalen. 1934 ändrades namnet till Burås Missionskyrka.
1952 renoverades och moderniserades kyrksalen ”efter tidens krav”.
1959 bytte församlingen namn till Johannebergs Missionsförsamling, och missionshuset började kallas Johannebergs Missionskyrka.
1969 renoverades kyrksalen på nytt, taket sänktes, färgerna blev mörkare och belysningen ”mysigare”.
1971 gjordes en tillbyggnad för att tillgodose det ökande behovet av utrymmen, varvid lilla kyrksalen kom till. 1974 gjordes ännu en tillbyggnad, och nu fick man utrymmen för servering, expedition och grupparbete.
1987 och 1993 gjordes renovering och upprustning av lokalerna i byggnaden.