Stäng fönster Arboga kn, BÄLGEN 4 FD ARBITVERKEN/SECO TOOLS

Historik
Verksamheten startades 1914 genom bolaget AB Alo i Arboga som hade till uppgift att tillverka korund eller konstgjord smärgel (hårda metaller). Anläggningen bestod ursprungligen av en huvudbyggnad (A) som innehöll kontor, transformator och 2 elektriska stålugnar. De sammankopplade övriga huskropparna (B) rymde krossverk och siktverk. 1926 startades tillverkningen av smält hård metall. Företaget övertogs av Kraftmetall (även det bolaget med tyska intressen). Efter motgångar övertogs 1929 verksamheten av Elektrometall som bildade bolaget ARBIT. Företagets tillverkning av ferrolegeringar köptes av Wargöns som lade ner produktionen. Därefter inriktades företagets produktion helt på hårdmetall. På 30-talet införlivas företaget med Seco Vivax i Fagersta