Stäng fönster Halmstad kn, KRUBBAN 2 OLAUS PETRI KYRKA

Historik
Murad kyrka uppförd 1935-36 under namnet Sankt Nikolai kapell, vilket 1962 ändrades till Olaus Petri kyrka. Kyrkan fungerar sedan dess som distriktskyrka i nybildade Martin Luthers församling. Kyrkan, som är ritad av August Svensson, utgör ena flygeln i ett vinkelbyggt komplex. Huvudingång genom ett från kyrkorummet avdelat vapenhus. Byggnaden är utvändigt klädd med fasadtegel, och det tegeltäckta sadeltaket är försett med en takryttare. Kyrkan är invändigt vitputsad och kyrkorummet täcks av ett tredelat välvt innertak av trä. Kyrkorummet är rektangulärt, och det lilla absidformade koret flankeras av smårum, däribland sakristia. För mycket av utsmyckningen har skulptören Eric Nilsson från Harplinge svarat.