Stäng fönster Karlsborg kn, BOCKSJÖ 1:2 BOCKSJÖ KAPELL

Historik
Träkapell uppfört 1906 efter ritningar av arkitekt Fritz Eckert, ursprungligen med långhus, polygonalt kor och sakristia i norr. Vid en omfattande restaurering 1951-52, under ledning av arkitekt Axel Forssén, tillbyggdes ett västtorn. Eckerts trägotik och takspira fick ge vika för ett mer traditionellt, 1700-talsinspirerat formspråk vid Forsséns restaurering, med rödmålade träpanelfasader, vitmålade fönsteromfattningar samt en låg, karnissvängda tornhuv med oktagonal lanternin och spira. Ingång från tornets västsida. Kyrkorummet täcks av ett trätunnvalv. Vid nämnda restaurering anskaffades ny bänkinredning och korets mittfönster igensattes.