Stäng fönster Uddevalla kn, DJURHULT 3:1 DJURHULTS KAPELL

FÖRSAMLING 1995: FORSHÄLLA
BEFOLKNINGSTAL - Se Forshälla

FÖRSAMLINGSHISTORIK - Kapellag inom Forshälla medeltida socken.

LÄGE OCH OMGIVNING - Kapellet ligger i Forshälla församlings skogrika östra del. Läget är högt på en terrasskant och relativt avskilt. Bygden omkring består av ett öppet odlingslandskap där några mindre dalgångar möts. Kapellet ägs av en fristående kapellstiftelse.

RASERAD KYRKA / RUIN -

DEN BEFINTLIGA KYRKANS PLANUTVECKLING - Djurhults kapell i Forshälla socken uppfördes 1926 efter ritningar av Knut Nordenskjöld med äldre kyrkoarkitektur som förebild.

EXTERIÖR OCH INTERIÖR - kyrkan är orienterad i nord-sydlig riktning. Kyrkan är av trä med panelklädda väggar. Den består av långhus med tresidigt kor i samma bredd som detta men något lägre. Koret ligger i söder. Sakristian ligger i öster. Intill motsatta väggen står en liten utbyggnad. Vapenhuset står i norr. På dess tak står ett smalare torn med spira. Interiören är tunnvälvd och har fast bänkinredning.