Stäng fönster Motala kn, HÖLJAN 1 CHARLOTTENBORGS KYRKA

Charlottenborgs kyrka byggdes 1988 efter ritningar av arkitekterna Gösta Erikson och Bengt Linder.
Charlottenborgskyrkan är en stor anläggning med församlingslokaler och kyrka, framträdande placerad i parkmiljö nära Charlottenborgs herrgård vid Motala ström. Kyrkan är rundad med snedskuret, plant tak och reser sig över omgivande byggnader, som har pulpettak. Samtliga byggnader är vitputsade. Intill huvudentrén står en klockstapel i stål. Det höga kyrkorummet har vitputsade väggar och trätak buret av bjälkar. Rummet får sitt ljus genom smala sidofönster i koret och genom ett stort fönster högt placerat i västväggen. Koret framhävs av en bred men grund nisch, i vilket altaret står. Över altaret hänger ett enkelt krucifix i brons av Liss Eriksson. Maja Mattas har utfört en Skyddsmantelmadonna och en Pietà.
Beskrivningen hämtad från beslutet om skydd.