Stäng fönster Stockholm kn, FRUKTKORGEN 1 RÅDHUSET, STOCKHOLM

Historik
Stockholms rådhus uppfördes 1911-15 efter ritningar av arkitekten Carl Westman efter en arkitekttävling. Under 1991-92 har rådhuset renoverats.

Rådhuset har en nationalromantisk prägel både exteriört och interiört där bland annat vasaslotten varit förebilder. Fasadernas släta tegelmur är ljust slammad med fönster i fasadliv. Entrén är markerad med ett kraftfullt torn. Taket är ett tegeltäckt sadeltak. Även interiören präglas i materialval och utsmyckning av dåtidens krav på äkthet. En myckenhet dekorativt måleri finns bevarat.

Stockholms Rådhus är en imponerande anläggning med sin monumentala arkitektur i konsekvent genomförd nationalromantisk vasastil av hög klass. Rådhuset är såväl exteriört som interiört välbevarat.