Stäng fönster Stockholm kn, GRANEN 14 KV GRANEN 14

Historik
Byggnaden uppfördes 1886-87 av tegel i fyra våningar efter ritningar av arkitekten Johan Laurentz. Huvudentrén vetter mot Floragatan och en planerad förgård. Fasaderna i nyrenässans har detaljer i puts. I den översta våningen finns putsade och målade dekorationer i djuprött och guld mellan fönstren. Taket är plåttäckt.
Entréer och trapphus är rikt inredda med stucktak och väggmålningar. Åren 1918-19 sammanslogs lägenheterna två trappor upp till en enda lägenhet, som fick en ny mycket påkostad inredning i 1700-talsstil med bl.a. bröstpaneler, kakelugnar samt dekorationsmålade tak, väggar och dörrar. År 1924 delades denna paradvåning i fyra mindre lägenheter.
På gården står ett plåttäckt och gulputsat mindre tegelhus. Södra delen är äldst och har använts som stall. Gården är delvis belagd med gatsten.