Stäng fönster Stockholm kn, MÅSHOLMEN 17 SKÄRHOLMENS KYRKA

Historik
HISTORIK FRÅN NYA SVENSKA KYRKOR - Kyrkorummet är helt kringbyggt av rum för anslutna verksamheter. Ingång från förhall, kyrkbacke, på norra sidan. Hallen är genomgående med entréer i både väster och öster där torget framför tunnelbanestationen ligger. Där står det separata klocktornet. Förhall och kyrkorum har fönster mot en gård på västra sidan. Kyrkorummet kvadratiskt med altare vid östra väggen. Lösa, kopplade trästolar på kalkstensgolv. Väggar av rött fasadtegel. Träpanelat, i stjärnform brutet, tak. Altaret fristående på podium. Lång och låg textiltavla på väggen bakom av Maria Triller. Intill en korsformad jesusfigur skuren i trä av Harry Svensson. Exteriören i gråbrunt fasadtegel med dolda takfall och invändig vattenavrinning.

Källa: Illerstad, Lennart: Nya Svenska kyrkor. D1, Svealand. 1990