Stäng fönster Lerum kn, LERUM 2:236 VILLA KASTENHOF

Historik
Kastenhof uppfördes 1891 för direktör Chr Carlander efter ritningar av I G Clason. Arkitekten har både i den yttre arkitekturen och planlösningen knutit an till engelsk och amerikansk arkitektur. Bottenvåningen är av tegel på en sockel av granit, övervåningen är uppförd av resvirke och utvändigt klädd med spån. Taket är belagt med skiffer. Sällskapsrummen, vilka liksom köket är belägna i bottenvåningen, är grupperade på engelskt vis runt en stor hall. Flertalet rum är försedda med snickerier i laserad furu med undantag för salongen, som är målad i vitt med förgyllningar, samt biblioteket, som har mahognysnickerier.