Stäng fönster Malmö kn, VON CONOW 34 DJÄKNEGATAN 15

Historik
Fastigheten är bebyggd med gatu- och gårdshus, förbundna genom en passage. I väster finns en liten öppen gård. Innergården är överbyggd. Bostads- och affärshuset mot gatan uppfördes i två våningar 1882 på beställning av Elna Olsson. Gatuhusets bottenvåning byggdes om 1904. Huset är utformat i klassicerande stil. Fasaden är putsad med grå ädelputs, troligen tillkommen 1925 när byggnaden genomgick en större upprustning efter ritningar av N. Berlin. Bottenvåningen har slammats över med en tunn puts på 1970- eller 80-talet. Första och andra våningens fyrluftsfönster har brunmålade snickerier. Sadeltaket har rött enkupigt tegel, kupan från 1925 är klädd med rödmålad plåt. Gårdshuset uppfördes 1882 i en våning med putsade, ljusa fasader och mansardtak, täckt med röd tjärpapp. Gårdshuset byggdes delvis om 1925 och ändrades då från bostad till glasmästeri. Innergården byggdes över samma år.

KÄLLA: Beslut – Byggnadsminnesförklaring, Länsstyrelsen i Skåne län, 1997-06-09, Dnr 221-14501-97