Stäng fönster Torsby kn, MULTTJÄRN 1:17 M.FL. ÖSTMARKS SN, JUPPOLA

BESKRIVNING AV NÄRMILJÖN: Högt belägen byggnad, dock svag sydvästsluttning. Stora öppna åkrar, dock lite igenväxta söderut.

ANTECKNINGAR OCH NOTERINGAR: Hemmansklyvning genomfördes i Västra Multtjärn någon gång under tiden 1730-1750 (sannolikt 1740-talet), då upptogs gården. Från mitten av 1700-talet utgjorde gården en av de framträdande gårdarna i Västra Multtjärn. På gården skedde ett stort antal omgiften, som gjorde arvsskiftena något komplicerade. Några bouppteckningar finns bevarade.
Rökstugan, som revs på 1920-30-talet, hade rökstuga, kök, förstuga och svenskstuga. Gården kan räknas till de större på finnskogen. Ny manbyggnad påbörjades på 1870-talet (?), blev inte färdig förrän i början av 1900-talet.
1976: Mangårdsbyggnad 11x7 m med plåttak, 4 uthus.
Bostadshus med gråstensmur byggt 1882. Ladugården byggd på 1930-talet.