Stäng fönster Torsby kn, ULVSJÖN 1:80 ÖSTMARKS SN, BRÅNSÄTRA

BESKRIVNING AV NÄRMILJÖN: Fritidsbostäder. Sydsluttning. Ligger högt. Inga åkrar, igenväxande. Öppet runt husen men marken full av sly. Bäck rinner mellan de båda husen.

ANTECKNINGAR OCH NOTERINGAR: Öde 1946.
1953: Har varit Ulvsjöns huvudgård. Här invid gården låg också hemmanets skolhus ända till 1918, då det flyttades ett stycke österut till Knaggen. Av allt att döma är också gården platsen för den första finska bosättningen 1644, då hemmanet upptogs. Det blev öde vid mitten av 1650-talet och lades tillbaka under stamhemmanet Östmark. Gården kom att nyttjas som säter under Östmark, tillhörig gården Brånarna. Gården numera öde sedan ett 10-tal år.
1976: Bostadshus 7x5 m med plåttak, 1 uthus.
Fritidshuset flyttat från Sparkberg.