Stäng fönster Torsby kn, DIGERBERGET 1:76 NYSKOGA SN, VÄLIAHO

BESKRIVNING AV NÄRMILJÖN: Gård på östsidan i stark sluttning med mangården vänd mot öster. Marken hålls öppen norr och söderut. Mot öst är det igenvuxet med gran. Typiskt månghussystem. Alla hus tas omhand. Gamla vägen kvar strax väster om den nyare.

ANTECKNINGAR OCH NOTERINGAR: 1896: Stall och smedja nya. Gamla byggnader: stuga med nävertak 2 rum 9x6,5 m, loge med lador och sticktak 11x6 m, ladugård med nävertak 8,5x6,5 m, lada med nävertak 5x4,5 m, lada med nävertak 4,3x4 m, svinhus med nävertak 3,5x3 m, stall med nävertak 5x5 m, källarbod med nävertak 6,3x5,5 m, sommarladugård med nävertak 7x6 m, kokhus med nävertak 2,5x2,5 m.
1938: Manbyggnad ny.
1945: Manbyggnad, stallbyggnad och bod nya. Gamla byggnader: stugubyggnad med sticktak 2 rum 11x6 m, loge med lador och sticktak 11x6 m, ladugård med lador 8,5x6,5 m.
1946: 77,5 hektar, varav 2,5 åker och resten skogsmark. Bergjord, barrskog, en del lövskog. Manbyggnaden uppförd 1938, ekonomibyggnaderna äldre. 1 häst, 1 tjur, 5 kor, 7 får, 2 svin.

KÄLLOR:
Värmlandsgårdar