Stäng fönster Torsby kn, DIGERBERGET 1:92 NYSKOGA SN, MELLANGÅRDEN

BESKRIVNING AV NÄRMILJÖN: Starkt igenväxande

ANTECKNINGAR OCH NOTERINGAR: Torp under Nordgården.
Torpkontrakt: Med sunt förnuft och av fri vilja lovar jag undertecknad, att Henrik Henriksson i Elgåsen får behålla sitt torp i Elgåsen såsom delningsbeskrivning visar, som jag har bekommit efter storskiftet. Myrslått väster om torpet till ett hässjegolvs omfattning, får brukas årligen med torpet. Samt nyttja hus, vedbränsle, mulbete, lövtäkt och gärdselfång av min skogstrakt. Samt erlägges huslegan med ett dagsverke varje vecka årligen i femtio års tid med de huslegor. Om sedan skattägaren vill begagna torpet betalar han efter tvenne gode mäns värdering. Erhållit var sitt exemplar som försäkras av Digerberget den 27 december 1861.
Per Andersson i Digerberget
Henrik Henriksson i Elgåsen