Stäng fönster Torsby kn, FLATÅSEN 3:22 NYSKOGA SN, MONGANMÄKI

Historik
Gården omnämns första gången 1663, då står 2 personer mantalsskrivna i Mangslidberg. Den är sedan periodvis öde fram till 1729 då Nils Henriksson Hartikainen flyttar hit. Släkten Hartikainen bebor sedan gården till mitten av 1800-talet. Gården säljs till skogsbolag 1913 och brukas sedan av arrendator. Den blir öde 1947.
Från omkring 1760 finns här 2 gårdar, Västra och Östra Mangslidberget. Även den västra gården bebos av släkten Hartikainen. Den blir öde 1869 när den siste brukaren emigrerar till Amerika.
En utmärkt torplämning efter Östra Mangslidsbergs stuga finns norr om nuvarande skogsarbetarbostad. En torplämning efter Västra Mangslidsberg stuga finns också sydväst om nuvarande bebyggelse.