Stäng fönster Torsby kn, ASPBERGET 1:6 NORRA FINNSKOGA SN, PEKKELA

Historik
BESKRIVNING AV NÄRMILJÖN: Gården högt belägen i en sydvästsluttning. Omgivningen är relativt öppen, om än igenväxande. Potatis odlas på gården.

ANTECKNINGAR OCH NOTERINGAR: 1946: 281,9 hektar, varav 4,3 åker och äng, resten skog. Bergjord, barrskog, övervägande granskog. Manbyggnaden uppfördes omkring 1880, större delen av ekonomibyggnaderna är uppförda under senare år, ett härbre och en lillstuga är av okänd ålder. Fäbodar har funnits förr i Hedåssätern. 1 häst, 5-6 nötkreatur, 7-8 getter.
1976: Fritidshus 6x4 m med plåttak.

KÄLLOR:
Värmlandsgårdar
Värmlands Museum, foto
Joh. Ericksen: Övre Älvdalen, andra delen
Finnkultur nr 1 1985
Finnkultur nr 3 1984
Finnkultur nr 4 1984
Solör Slektshistorielag: C. A. Gottlunds nedteckningar av finska släktnamn i husförhörslängderna 1821-1825 för Södra och Norra Finnskoga
Norra Finnskoga församlings husförhörslängder
Dalby församlings husförhörslängder