Stäng fönster Torsby kn, JÄRPLIDEN 1:163 M.FL. SÖDRA FINNSKOGAS SN, KUPILA

BESKRIVNING AV NÄRMILJÖN: Gården högt belägen i en västsluttning.

ANTECKNINGAR OCH NOTERINGAR: Laga skifte 1847-1848: Här finns ett boningshus och 7 ekonomibyggnader. Hindrik Olofsson bekommer 2 skiften; Ett upptagande nedersta delen av Nordgården med hemskog där öster om samt väster ut till Norge; Ett skifte norr i skogen sträckande sig i öster och väster över hela skogen emellan Hans Hansson å norra och Daniel Johansson å andra sidan.
1976: Mangårdsbyggnad 10x7 m med plåttak, 4 uthus.
1990: Boningshuset från 1850-talet finns inte kvar, endast grunden. Ett boningshus finns kvar (byggt på 1920-talet?) men i mycket dåligt skick. Vidare fanns en bod, men den är nu flyttad. En ekonomibyggnad finns och två grunder.

KÄLLOR:
Finnkultur nr 4 1989