Stäng fönster Torsby kn, RÖJDEN 1:56 SÖDRA FINNSKOGAS SN, ALAKYLÄ

Historik
BESKRIVNING AV NÄRMILJÖN: Öppet landskap mot norr och delvis söderut. Odlingsrösen. Ett flertal rester av byggnader norrut. Stengärdesgård markerar gräns mot Gossila.

ANTECKNINGAR OCH NOTERINGAR: 1894: Nya byggnader: Manbyggnad med spåntak 1,5 vån 8 rum 49x26x20 fot, stall och loge med spåntak 87x24x19 fot, ladugård med nävertak 24x20x14 fot, bod med spåntak 26x19x18 fot, kokstuga med spåntak 19x16x9 fot, svinhus med nävertak 14x14x9 fot, vedskjul med nävertak 18x15x9 fot, husbehovskvarn med nävertak 16x16x16 fot. Gamla byggnader: Ladugård med nävertak 30x22x14 fot, badstuga med nävertak 17x14x9 fot, smedja med nävertak 16x16x9 fot. Alla byggnader i timmer.

KÄLLOR:
Ritning av Ludvig Mattsson 1922
Joh. Ericksen: Övre Älvdalen, andra delen
Värmlands Brandstodsbolag
Foto av Nils Keyland 1920
Södra Finnskoga församlings husförhörslängder och födelseböcker
Anna Forsberg/Niclas Persson: C A Gottlunds nedteckningar av finska släktnamn i husförhörslängderna 1820-1825 för Dalby församling
Solör Slektshistorielag: C A Gottlunds nedteckningar av finska släktnamn i husförhörslängderna 1821-1825 för Södra och Norra Finnskoga
Dalby församlings husförhörslängder och födelseböcker
Albrekt Segerstedts samling, foton