Stäng fönster Torsby kn, SKALLBÄCKEN 1:7 M.FL. SÖDRA FINNSKOGAS SN, SÖDRA VÅLFALL

BESKRIVNING AV NÄRMILJÖN: Bostad. Igenväxande åkermarker, men öppet runt bostadshuset.

ANTECKNINGAR OCH NOTERINGAR: 1889: Nya byggnader: Loge med nävertak 30x23x14 fot, bod med nävertak 18x12x9 fot. Gamla byggnader: Stuga med nävertak 1 vån 3 rum 30x20x15 fot, ladugård med foderskulle nävertak 23x17x12 fot, lada med nävertak 19x14x9 fot, kokhus med brädtak 14x11x7 fot, vedskjul med brädtak 15x15x9 fot, hölada med nävertak 15x12x8 fot. Alla byggnader i timmer.
1943: Rökstugan avkortad på högra flygeln vid ombyggnaden 1928. Rökmuren är riven och på vintrarna bor där timmerkörare och timmerhuggare.

KÄLLOR:
Sigurd Bograng, foto
Joh. Ericksen: Övre Älvdalen, andra delen
Värmlands Brandstodsbolag
Södra Finnskoga församlings husförhörslängder och dödböcker
Solör Slektshistorielag: Finneslekter III
Anna Forsberg/Niclas Persson: C. A. Gottlunds förteckning över familjenamnen på de svenska och norska finnskogarna
Anna Forsberg/Niclas Persson: C. A. Gottlunds nedteckningar av finska släktnamn i husförhörslängderna 1820-1825 för Dalby församling
Dalby församlings husförhörslängder och födelseböcker
Foto av Nils Keyland 1920